The Legacy Of Music

 1. 1. Bossa Nova Baby (Viva Elvis)
  Elvis Presley
1
 1. 1. Bossa Nova Baby (Viva Elvis)
  Elvis Presley
1

New Gold Dream (81-82-83-84): Simple Minds’ doorbraak

850640061200627

Het Schotse Simple Minds is vijf jaar bezig als New Gold Dream (81-82-83-84) verschijnt. Het betekent de doorbraak naar een groot publiek in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Vooral Promised You A Miracle, Someone Somewhere (In Summertime) en Glittering Prize slaan aan. Hoe new wave en synthpop voormalige punkers tot popsterren maakten.

Zanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill vormen het hart van Simple Minds. Ze worden op aanraden van spin-in-het-muziekweb Alain Carndurff samengebracht door diens vriend John Milarky. Zo ontstaat in november 1977 de punkband Johnny & The Self Abusers. Op dezelfde dag dat de eerste single Saints And Sinners verschijnt, knalt de groep uit elkaar. Thank you. Goodnight. Kirr en Burchill gaan verder met Simple Minds, een naam die is ontleend aan een tekstregel uit het David Bowie-liedje Jean Genie en meten zich een meer poppy geluid aan.

 

 

We maken een sprong in de tijd naar 1981. Simple Minds heeft dan al drie platen op zijn naam staan. In de sound klinkt nogal altijd een punkverleden door, maar synthpop en new wave hebben in de loop der tijd steeds meer de overhand gekregen. Sons And Fascination/Sister Feeling Call doet een geslaagde poging naar internationale erkenning. Voornamelijk Engeland en Australië lopen er warm voor.

Popsterrengevoel
Als een jaar later New Gold Dream (81-82-83-84) verschijnt kunnen band, platenmaatschappij en cd-perserij pas echt hun lol op. Nu vallen ook de rest van het Verenigd Koninkrijk en Europa voor de charmes van catchy synthesizers, weelderige gitaareffecten en dansbare (soms elektronische) beats. In een interview met The Quietus legt Kirr uit dat de eerste single, Promised You A Miracle, beïnvloed is door de Australische tour met Icehouse kort voor de schrijfsessies.

“Als supportact verwacht je niet heel veel reactie vanuit het publiek, maar men ging helemaal los. […] We werden veel gedraaid op enorm populaire piratenzenders die veel Britse bootlegs draaiden. We vertrokken met gouden platen in onze handen. Dat popsterrengevoel voelde wel goed. Ik denk dan ook niet dat het een toeval is dat Promised You A Miracle het eerste nummer is dat we bij terugkomst schreven”, aldus Kirr.

 

 

Herbie Hancock
Naast Promised You A Miracle doet ook single Glittering Prize het later goed in de ‘charts’. Albumopener Someone Somewhere (In Summertime)slaat wat dat betreft minder aan, maar is nog altijd een publieksfavoriet, en een schitterend begin van New Gold Dream. Ook opvallend is de bijdrage van toetsenist Herbie Hancock (o.a. Miles Davis) in het nummer Hunter And The Hunted. Kirr tegen The Quietus: “Producer Peter Walsh en zijn oudere broer hadden op de een of andere manier al eens met Herbie Hancock gewerkt en hij was tegelijkertijd met ons in de Townhouse Studios aanwezig. We staken niet onder banken of stoelen dat Herbie wel een stukje op de plaat mocht spelen.”

 

 

Piekplaat
Kirr blikt verder in het interview terug op de opnameperiode van New Gold Dream, die hij als ‘mijn meest mooie herinneringen’ bestempelt en ‘een tijd waarin alles gaat zoals je wenst dat het zou gaan’. Onlangs eerde Simple Minds hun eerste vijf albums tijdens de tournee ter ondersteuning van het 2014-album Big Music. Of Simple Minds ooit nog het succes van New Gold Dream zal evenaren? Daar heeft de zanger een nuchtere kijk op. Kirr tegen The Quietus: “Het maakt niet uit wie het is, al is het Springsteen of Bowie, iedereen heeft zijn momenten die hij nooit zal overtreffen.”

 

SMNGD81

 

 

 23 thoughts on “New Gold Dream (81-82-83-84): Simple Minds’ doorbraak”

 1. “銇婃敮鎵曘伅銈儸銈搞儍銉堛偒銉笺儔銆侀妧琛屾尟杈笺€侀兊渚挎尟鏇裤€併倐銇椼亸銇偝銉炽儞銉嬪緦鎵曘亜锛堝緦鎵曘亜銇檺搴﹂銇?涓囧唵銇俱仹锛夈伀銇︽壙銈娿伨銇欍€傛敞鏂囧緦銇偟銈ゃ偤澶夋洿銉汇偔銉c兂銈汇儷銇嚭鏉ャ伨銇涖倱銇仹銆佸崄鍒嗐仾銇旀瑷庛伄涓娿仹銇仈娉ㄦ枃銈掋亰椤樸亜銇勩仧銇椼伨銇欍€?鈥荤敾闈伄琛ㄧず銇ㄥ疅鐗┿仹銇灏戣壊鍏峰悎銇岀暟銇仯銇﹁銇堛倠鍫村悎銈傘仈銇栥亜銇俱仚銆傗€汇仈鍏ラ噾纰鸿獚寰屻€佸晢鍝併伄鐧洪€併伨銇?銇嬨倝3閫遍枔銇汇仼銇嬨亱銈娿伨銇欍€傗€汇偄銉°儶銈晢鍝併伄鐐恒€佺█銇偣銈儵銉冦儊銇仼銇屻亗銈嬪牬鍚堛亴銇斻仏銇勩伨銇欍€備娇鐢ㄣ伀鍟忛銇仾銇勭▼搴︺伄銈傘伄銇笉鑹搧銇ㄣ伅鎵便亜銇俱仜銈撱伄銇с仈浜嗘壙涓嬨仌銇勩€傗攣 銈偪銉偘锛堣嫳瑾烇級銈堛倞鎶滅矉 鈹?Kick back and enjoy the style and comfort of the Evonna from Calvin Klein(TM)! Synthetic upper. Adjustable ankle strap with buckle closure. Pointed toe. Slingback d’orsay silhouette. Synthetic lining and footbed. Synthetic outsole. Imported. Measurements: Heel Height: 绱?2.5 cm Weight: 绱?140 g Platform Height: 绱?1.3 cm 鈥绘幉杓夈伄瀵告硶銈勯噸銇曘伅銈点偆銈恒€?.5 width M銆嶃倰瑷堟脯銇椼仧銈傘伄銇с仚. 銈点偆銈恒伀銈堛倞鐣般仾銈娿伨銇欍伄銇с€併亗銇忋伨銇у弬鑰冨€ゃ仺銇椼仸鍙傜収銇忋仩銇曘亜.Size銈点偆銈?7.5銈点偆銈?9Color骞?M15

 2. ftc garcinia cambogia side effects to liver hcg and diabetes type 1 blue green coffee table hernando bowie acai associates mangosteen hawaii season hoodia gordonii and venlafaxine withdrawal management psyllium for cholesterol reduction chitosan flocculation process xanthan gum function lipozene enzyme therapy glucomannan edmonton journal obituaries

 3. “鈥汇偦銉笺儷鍟嗗搧銇偤銉曘偋銈兗鏈熼枔涓儙銉欍儷銉嗐偅銉奸厤甯冨璞″銇с仚銆傘儮銉囥儷鐫€鐢細銉儑銈c兗銈癸辑銈点偆銈猴紙11677锛夈儮銉囥儷韬暦锛戯紪锛愶絻锝嶃€愩偟銈ゃ偤銆?—————————鈽呫儸銉囥偅銉笺偣锛?11677)鈽呯潃涓堬紬锛楋絻锝嶃儛銈广儓锛欙紥锝冿綅鑲╁肪锛擄紭锝冿綅銈︺偍銈广儓锛楋紭锝冿綅瑁惧换銈婂肪锛欙紬锝冿綅琚栦笀锛栵紣锝冿綅琚栧肪锛擄紥锝冿綅琚栧彛宸撅紥锛旓絻锝嶃儊銉с兗銈兗鍏ㄩ暦锛旓紤锝冿綅鈽咃嫉锛缉锛筹讥锛?11678)鈽呯潃涓堬紭锛戯絻锝嶃儛銈广儓锛戯紣锛掞絻锝嶈偐宸撅紨锛戯絻锝嶃偊銈ㄣ偣銉堬紭锛橈絻锝嶈>寤汇倞宸撅紤锛愶紭锝冿綅琚栦笀锛栵紤锝冿綅琚栧肪锛擄紨锝冿綅琚栧彛宸撅紥锛楋絻锝嶃儊銉с兗銈兗鍏ㄩ暦锛旓紦锝冿綅銆愮礌鏉愩€?————————–銆愯〃鍦帮肌銆戔槄銈般儸銈ゃ偣銉堛儵銈ゃ儣/鈽呫偗銉偣銉堛儵銈ゃ儣銉濄儶銈ㄣ偣銉嗐儷锛栵紩锛呫儸銉笺儴銉筹紦锛曪紖鈽呫偗銉槄銉濄儶銈ㄣ偣銉嗐儷锛橈紣锛呫儸銉笺儴銉筹紤锛栵紖銉濄儶銈︺儸銈裤兂锛旓紖銆愯〃鍦帮饥銆戙儩銉偍銈广儐銉紭锛愶紖銉兗銉ㄣ兂锛戯紪锛呫儩銉偊銉偪銉筹紨锛呫€愯鍦般€戙儩銉偍銈广儐銉紤锛愶紣锛呫€愩偣銉偔銆戙儩銉偍銈广儐銉紪锛曪紖缍匡紦锛曪紖 Size銈儹锛堬迹锛夈偘銉偆銈广儓銉┿偆銉楋紙锛★級銈儹銈广儓銉┿偆銉楋紙锛級Color銉儑銈c兗銈癸辑(11677)锛碉籍锛╋汲锛ワ几(11678)5

 4. “銉囥偠銈ゃ兂鎬с伄銇傘倠銇婃磼钀姐仾7鍒嗚銉囥儖銉犮偢銉c偙銉冦儓鐧诲牬銇с仚鈾櫔鍚堛倧銇涙槗銇忋€佺潃鍥炪仐鍔涙姕缇ゃ€傘亶銈屻亜銈併偒銈搞儱銈儷銇渶閬┾棊銆愩偟銈ゃ偤銇仱銇勩仸銆戙€怱銆?鐫€涓堢磩57 銉愩偣銉堢磩100 鑲╁箙绱?4銆怣銆?鐫€涓堢磩58 銉愩偣銉堢磩104 鑲╁箙绱?5銆愮礌鏉愩伀銇ゃ亜銇︺€戙偝銉冦儓銉?銉濄儶銈ㄣ偣銉嗐儷銆愮櫤閫佹檪鏈熴伀銇ゃ亜銇︺€戔棊鏈棩娉ㄦ枃2鏈?9鏃ラ爟鍑鸿嵎浜堝畾 SizeSMColor銉栥儷銉?

 5. ” Descriptif : Abtus AV815B86 Support plafond projecteur 42-86cm Le support AV815B86 Abtus est un support plafond pour vid茅oprojecteur. Le support de couleur blanche est universel et il est livr茅 avec son kit de montage universel. Le suppor鈥?Voir la pr茅sentation PUBLICIT脡 Informations g茅n茅rales sur le produit Marque ABTUS Nom du produit Abtus AV815B86 Support plafond projecteur 42-86cm Cat茅gorie FIXATION PROJECTEUR D茅couvrez plus de produits qui ont des caract茅ristiques similaires au Abtus AV815B86 Support plafond projecteur 42-86cm Fixation vid茅oprojecteur Abtus 鈧?7.00″

 6. DescriptionMarque: GuessPortefeuille Guess SISSI FILE Clutch Noir Portefeuille en similicuir. Détail de petites boucles appliquées sur le devant. Fermeture à rabat avec bouton-pression. Dimensions 20x10x38 cm. Pièces métalliques dorées. Double compartiment intérieur. 12 fentes pour cartes de crédit. Double poche transparente pour photos et pièces d’identité. Porte-monnaie intérieur à glissière. Logo Guess en métal sur le devant. Vu combien il est important de garder vos objets essentiels en ordre il est impossible de renoncer aux multiples fonctionnalités de ce modèle. Les petites boucles sur l’extérieur reprennent le style iconique du cartable.

 7. natural garcinia burn and natural colon cleanse pro cla green tea green coffee dr oz video acai cleanse 48 hour detox liquid reviews mangosteen noni hoodia gordonii for exercise w b12 overdose injections psyllium glucose chitosan molecular structure of oxygen guar gum nutritional data avocado hydroxycut lose weight than dieting alone glucomannan mega t green

Reageer

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*